Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 27, 2020

V tokratni epizodi sem govoril z Antonom Majhnom in Janom Pinteričem o trenutni družbeni krizi in ukrepih, ki jih je sprožila epidemija novega Korona virusa (SARS-CoV-2).

Govorimo o tem, kako smo osebno doživljali razvoj krize, pomembnosti in smiselnosti izravnave krivulje obolelih; problemih različnih scenarijev, zajemanja podatkov in potrditvenih izkrivjanjih; o smiselnosti družbenega stroška, ki bo potreben za zajezitev epidemije; znane primerjave z navadno gripo; koristnosti panike; razlik med stanji strahu, panike in groze; navarnosti poseganja v gibanje in svobodo posameznikov, z namenom varovanja zdravja v družbi in konceptu dogodka "Črnega laboda".

V zadnjem delu pa Anton deli nekaj nasvetov za zmanjševanje občutkov tesnobe v trenutnih negotovih časih.

========================================­=====

Anton Majhen je izvenklinični psihoterapevt in mentalni trener, predvsem na področju doseganja športnih in poslovnih rezultatov. Delal je kot vodja enote za usposabljanje specialne enote policije in član pogajalske skupine kriminalistične policije Slovenije.

Jan Pinterič je serijski podjetnik ter investitor, lastnik podjetij iz področja medijev, financ, nepremičnin in tehnologije, ter ustanovitelj Združenja YES, ki že skoraj 20 let združuje uspešne podjetnike in druge izstopajoče posameznike. Večino prostega časa namenja raziskovanju osebnega razvoja, še posebej na področju filozofije helenizma ter budizma.

Vsi trije smo člani Združenja YES:
http://www.yes.si/sl/zdruzenje-yes/poslanstvo