Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 12, 2024

V epizodi 138 je bil moj gost Mladen Kopasić, osnovnošolski učitelj, ki je v učiteljskih krogih poznan kot človek, ki svoje ideje deli z drugimi učitelji na spletnih straneh in raznih predavanjih.

V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

  • Biti učitelj je moje poslanstvo
  • Ali otroci vedo, kaj si želijo...


Apr 4, 2024

"Economic MOAT" — a business's ability to maintain a competitive edge over its competitors.

Andrej P. Škraba, Boris Cergol, Jaša Andrenšek, Luka Dremelj in Klemen Selakovič se enkrat na mesec (remote / na daljavo) pogovarjamo o trenutno aktualnih tematikah iz sveta tehnologije, podjetništva, ekonomije in...


Mar 28, 2024

Prijava na snemanje podkasta Dialog: 
https://aidea.si/live-dialog-prijava 

=============================

Andrej P. Škraba, Klemen Selakovič & Jani Pravdič. Enkrat na mesec se srečamo in preko dialoga (iz gr. diálogos "pogovor"), drug z drugim delimo ideje. 

Teme DIALOGA 46:

  • Več premoženja = več sreče?
  • Volitve...


Mar 21, 2024

V epizodi 137 je bil moj gost dr. Mark Pleško, ki je postal doktor fizike jedra in osnovnih delcev pri 25 letih. Je ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, ki je zraslo v mednarodno podjetje z več kot 250 zaposlenimi in je vodilno na svetu v svoji niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike ter za...


Mar 14, 2024

V epizodi 136 je bil moj gost Zvonko Horvat Žnidaršič, strokovni vodja programa Skupnost Srečanje. Skupnost je namenjena ljudem na družbenem robu, ki so se tam znašli zaradi različnih težav, predvsem zaradi različnih zasvojenosti. Namen programa Skupnost Srečanje je pomagati ljudem na poti iz zasvojenosti.

V...