Preview Mode Links will not work in preview mode

Jun 30, 2022

V epizodi 80 je bila moja gostja dr. Nina Krajnik, ustanoviteljica, predsednica SDLP ( Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo), glavna in odgovorna urednica revije Objekt želje in knjižne zbirke Juno. Študirala je na priznanih fakultetah v Parizu in Španiji.

Leta 2015 je bila raziskovalka na Joyceovi...


Jun 23, 2022

Andrej P. Škraba, Klemen Selakovič & Jani Pravdič. Enkrat na mesec se srečamo in preko dialoga (iz gr. diálogos "pogovor"), drug z drugim delimo ideje.

Teme Dialoga 30:

  • Vtisi 2. Live dialoga
  • Top Gun 2 in Tom Cruise
  • Scientologija
  • Mooji, Agama, Osho, sigurnost, spiritualnost in voditelji
  • Jiddu Krishnamurti
  • Kaj...


Jun 16, 2022

"Economic MOAT" — business's ability to maintain a competitive edge over its competitors.

Andrej P. Škraba, Alen Faljic, Jaša Andrenšek, Luka Dremelj in Klemen Selakovič se enkrat na mesec (remote / na daljavo) pogovarjamo o trenutno aktualnih tematikah iz sveta tehnologije, podjetništva, ekonomije in politike.


Jun 9, 2022

V epizodi 79 je bil že drugič moj gost prof. dr. Urban Kordeš, profesor kognitivne znanosti in filozof. Kot kognitivni znanstvenik se ukvarja z raziskovanjem človeške duševnosti z več zornih kotov – med drugim nevrološkega, psihološkega in filozofskega.

Posebej podrobno se posveča raziskovanju doživljanja...


Jun 3, 2022

V epizodi 78 je bil moj gost David Cigoj, avtor knjige Razvoj zavesti. Po dolgih letih življenja in dela v medkulturnem okolju se je odločil za doktorski študij sociologije. Pri tem ga zanima tako razvoj posameznikov kot družb.

Najbolj ga intrigira vprašanje, kako pospešiti razvoj celotnih družb.

Dotakneva se...