Preview Mode Links will not work in preview mode

Feb 6, 2020

V tokratni epizodi z Žigo Vavpotičem govoriva o razlikah med Kitajsko in zahodno poslovno ter politično kulturo v 21. stoletju.

Dotakneva se tematik kot so: njegove izkušnje in mnenje o kitajskem načinu družbene ureditve, lokalni projekti, pri katerih je Žiga sodeloval oz. bil njihov pobudnik (Zavod Y, Simbioza ...), izzivi Slovenije in njenega političnega sistema v eri avtomatizacije in globalizacije, univerzalni temeljni dohodek in pomembnost vrednote svobode govora za sodobno družbo.

========================================­=====

Žiga Vavpotič je nekdanji predsednik upravnega odbora družbe Outfit7 (Talking Tom), ene najhitreje rastočih mednarodnih podjetij na področju zabave (več kot 10 miljard prenosov aplikacij).

Strokovnjak na področju spodbujanja talentov, medkulturnega sodelovanja (fokus Kitajska - Evropa) in ustvarjanja projektov in organizacij s fokusom na družbenih spremembah.

Soustanovitelj Zavoda Ypsilon, ABC podjetniškega pospeševalnika, sopobudnik Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani, miselnega središča Act Tank in mnogih drugih projektov. Diplomiran ekonomist (UN), univerzitetni diplomirani politolog, smer mednarodnih odnosov, magister sociologije in avtor knjige Moja sr(e)čna knjiga.

LinkedIn: https://cy.linkedin.com/in/zigavavpotic