Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 25, 2019

V tokratni epizodi govorim s prof. dr. Markom Pavliho, mednarodno uglednim pravnikom in nekdanjim politikom, o problemih pretežno materialistične miselnosti, ki v tem času prevladuje na znanstvenih področjih in zahodni družbi.

Dotakneva se njegove osebne poti skozi slovenski politični prostor in začetkov udejstvovanja v duhovnih temah vzhodnjaških filozofij in praks.

V drugem delu pa spregovoriva o temah kot so: povezava med zavestjo in možgani, umetna inteligenca, naše popačeno zaznavanje realnosti, izzivih jezika za pravilno opisovanje sveta, uporabnost psihedeličnih substanc za namene razširanja zavesti in problematika alkoholizma v Slovenski družbi.

========================================­=====

prof. dr. Marko Pavliha je redni profesor na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani in gostujoči profesor na Inštitutu za mednarodno pomorsko pravo na Malti.

V zadnjih letih pa tudi vse bolj priznan pisatelj in esejist. Je avtor in soavtor 39 knjig in več sto strokovnih člankov. Širši javnosti pa je znan predvsem kot nekdanji politik.

Bil je minister za promet v Ropovi vladi, nato poslanec in podpredsednik državnega zbora.