Preview Mode Links will not work in preview mode

Nov 25, 2019

V tokratni epizodi govorim z Izo Sio Login, uspešno podjetnico, ki je se je letos že šestič zapored pojavila na prvem mestu lestvice najbogatejših Slovencev.
 
V pogovoru se dotakneva trenda večanja razlik med bogatimi in revnimi v razvitem svetu, slovenskega pogleda na denar in uspeh, problemih kapitalizma in trenutnega političnega sistema, izzivov, ki jih prinaša razvoj umetne inteligence in avtomatizacije ter vgibih za notranjo motivacijo posameznikov v družbi.
 
Raziščeva tudi teme kot so: filantropija in altruizem ekstremno bogatih posameznikov, trajnostni način pridelovanja hrane, razlike med privatnim in javnim šolstvom, meditacija, duhovnost, astrologija, manifestacija ipd.

========================================­

Iza Sia Login je soustanoviteljica podjetja Outfit7, znanega predvsem po uspehu mobilne aplikacije Talking Tom, ki so ga januarja 2017 za milijardo dolarjev prodali kitajskemu holdingu United Luck Group. Leta 2013 je skupaj svojim partnerjem Samom Loginom ustanovila fundacijo Login5 (login5.org), ki se ukvarja z reševanjem problemov globalnega segrevanja, kvalitete življenja in trajnostnega načina pridelovanja hrane.
 
Več o dogodku Začuti100: zacuti100.com